Ciasto zebra

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

0.75 szklanki

2.5 szklanki

2 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka utrzeć z cukrem, dodać oranżadę, olej, zapach rumowy oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Ciasto podzielić na 3 częsci.

Krok 3

Do 1 części dodać 2 łyżki mąki, do drugiej dodać 2 łyżki kakao, a do trzeciej dodać 2 łyżki suchego maku.

Krok 4

Keksówkę wysmarować Kasią i wysypać bułką tartą, łyżkę wlewamy na przemian, aż do wyczerpania.

Krok 5

Piec 1 godzinę.

1

Opinie o przepisie

  • Honorata Kielczyk

    Honorata Kielczyk , 17.02.2018

    moja ulubiona :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka ucierana
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej