
Składniki
2 szklanki
2 szklanki
6 sztuk
2 szklanki
4 łyżeczki
2 szklanki
4 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukier i jajka utrzec mikserem na jednolita mase przez ok. 5-7min
Krok 2
Do masy jajecznej dodawac stopniowo mąki i miksowac jesli ciasto bedzie sie lepic do widełek dodawac stopniowo wody i oliwy. do masy dodac proszek do pieczenia i wymieszac.
Krok 3
Gotowa mase podzielic na dwie czesci i do jednej dodac kakao. Można również urozmaicic przepis i dodac owoców do ciasta np. winogrona lub wisnie.
Krok 4
Formę wysmarowac masłemlub margaryną wyłożyc papierem sniadaniowym. Ciasto wlewac na przemian raz białe raz ciemne.
Krok 5
Wstawic ciasto do piecyka w tem. 200 stopni i piec 45 min.
Krok 6
Przystroić ciasto według uznania SMACZNEGO:)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej