Ciasto Zebra (duże) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto Zebra (duże)

Autor: MoNiSiA:*

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

6 sztuk

2 szklanki

2 szklanki

2 szklanki

4 łyżeczki

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier i jajka utrzec mikserem na jednolita mase przez ok. 5-7min

Krok 2

Do masy jajecznej dodawac stopniowo mąki i miksowac jesli ciasto bedzie sie lepic do widełek dodawac stopniowo wody i oliwy. do masy dodac proszek do pieczenia i wymieszac.

Krok 3

Gotowa mase podzielic na dwie czesci i do jednej dodac kakao. Można również urozmaicic przepis i dodac owoców do ciasta np. winogrona lub wisnie.

Krok 4

Formę wysmarowac masłemlub margaryną wyłożyc papierem sniadaniowym. Ciasto wlewac na przemian raz białe raz ciemne.

Krok 5

Wstawic ciasto do piecyka w tem. 200 stopni i piec 45 min.

Krok 6

Przystroić ciasto według uznania SMACZNEGO:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej