
Składniki
2 szklanki
2 szklanki
6 sztuk
2 szklanki
4 łyżeczki
2 szklanki
4 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukier i jajka utrzec mikserem na jednolita mase przez ok. 5-7min
Krok 2
Do masy jajecznej dodawac stopniowo mąki i miksowac jesli ciasto bedzie sie lepic do widełek dodawac stopniowo wody i oliwy. do masy dodac proszek do pieczenia i wymieszac.
Krok 3
Gotowa mase podzielic na dwie czesci i do jednej dodac kakao. Można również urozmaicic przepis i dodac owoców do ciasta np. winogrona lub wisnie.
Krok 4
Formę wysmarowac masłemlub margaryną wyłożyc papierem sniadaniowym. Ciasto wlewac na przemian raz białe raz ciemne.
Krok 5
Wstawic ciasto do piecyka w tem. 200 stopni i piec 45 min.
Krok 6
Przystroić ciasto według uznania SMACZNEGO:)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej