Ciasto Zebra (duże) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto Zebra (duże)

Autor: MoNiSiA:*

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 szklanki

6 sztuk

2 szklanki

4 łyżeczki

2 szklanki

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier i jajka utrzec mikserem na jednolita mase przez ok. 5-7min

Krok 2

Do masy jajecznej dodawac stopniowo mąki i miksowac jesli ciasto bedzie sie lepic do widełek dodawac stopniowo wody i oliwy. do masy dodac proszek do pieczenia i wymieszac.

Krok 3

Gotowa mase podzielic na dwie czesci i do jednej dodac kakao. Można również urozmaicic przepis i dodac owoców do ciasta np. winogrona lub wisnie.

Krok 4

Formę wysmarowac masłemlub margaryną wyłożyc papierem sniadaniowym. Ciasto wlewac na przemian raz białe raz ciemne.

Krok 5

Wstawic ciasto do piecyka w tem. 200 stopni i piec 45 min.

Krok 6

Przystroić ciasto według uznania SMACZNEGO:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej