Ciasto Zebra (duże) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto Zebra (duże)

Autor: MoNiSiA:*

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 szklanki

6 sztuk

2 szklanki

4 łyżeczki

2 szklanki

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier i jajka utrzec mikserem na jednolita mase przez ok. 5-7min

Krok 2

Do masy jajecznej dodawac stopniowo mąki i miksowac jesli ciasto bedzie sie lepic do widełek dodawac stopniowo wody i oliwy. do masy dodac proszek do pieczenia i wymieszac.

Krok 3

Gotowa mase podzielic na dwie czesci i do jednej dodac kakao. Można również urozmaicic przepis i dodac owoców do ciasta np. winogrona lub wisnie.

Krok 4

Formę wysmarowac masłemlub margaryną wyłożyc papierem sniadaniowym. Ciasto wlewac na przemian raz białe raz ciemne.

Krok 5

Wstawic ciasto do piecyka w tem. 200 stopni i piec 45 min.

Krok 6

Przystroić ciasto według uznania SMACZNEGO:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto Zebra (duże) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotlety mielone - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej