Klops ziemniaczany z kaszą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klops ziemniaczany z kaszą

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

3

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

300 gramów

2 sztuki

1 szczypta

0.5 sztuki

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Kaszę zalać gorącym bulionem przygotowanym z wrzątku i Bulionu na włoszczyźnie Knorr, zagotować i odstawić pod przykryciem do wchłonięcia bulionu.

Krok 2

Ostudzone ziemniaki obrać, ugnieść, połączyć z kaszą i jajkami, przyprawić pieprzem i fixem do frytek.

Krok 3

Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć masę, piec w rozgrzanym piekarniku w temp.180stopni ok 40 minut. Gotowy klops podawać z gulaszem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klops ziemniaczany z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klops ziemniaczany z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klops ziemniaczany z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klops ziemniaczany z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klops ziemniaczany z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klops ziemniaczany z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klops ziemniaczany z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klops ziemniaczany z kaszą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej