
Składniki
1 kilogram
300 gramów
2 sztuki
1 szczypta
0.5 sztuki
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Kaszę zalać gorącym bulionem przygotowanym z wrzątku i Bulionu na włoszczyźnie Knorr, zagotować i odstawić pod przykryciem do wchłonięcia bulionu.
Krok 2
Ostudzone ziemniaki obrać, ugnieść, połączyć z kaszą i jajkami, przyprawić pieprzem i fixem do frytek.
Krok 3
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć masę, piec w rozgrzanym piekarniku w temp.180stopni ok 40 minut. Gotowy klops podawać z gulaszem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej