Klops ziemniaczany z kaszą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klops ziemniaczany z kaszą

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

300 gramów

2 sztuki

1 szczypta

0.5 sztuki

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Kaszę zalać gorącym bulionem przygotowanym z wrzątku i Bulionu na włoszczyźnie Knorr, zagotować i odstawić pod przykryciem do wchłonięcia bulionu.

Krok 2

Ostudzone ziemniaki obrać, ugnieść, połączyć z kaszą i jajkami, przyprawić pieprzem i fixem do frytek.

Krok 3

Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć masę, piec w rozgrzanym piekarniku w temp.180stopni ok 40 minut. Gotowy klops podawać z gulaszem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klops ziemniaczany z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klops ziemniaczany z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klops ziemniaczany z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klops ziemniaczany z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klops ziemniaczany z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klops ziemniaczany z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klops ziemniaczany z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klops ziemniaczany z kaszą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka Gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej