Klops ziemniaczany z kaszą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klops ziemniaczany z kaszą

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

3

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

300 gramów

2 sztuki

1 szczypta

0.5 sztuki

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Kaszę zalać gorącym bulionem przygotowanym z wrzątku i Bulionu na włoszczyźnie Knorr, zagotować i odstawić pod przykryciem do wchłonięcia bulionu.

Krok 2

Ostudzone ziemniaki obrać, ugnieść, połączyć z kaszą i jajkami, przyprawić pieprzem i fixem do frytek.

Krok 3

Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć masę, piec w rozgrzanym piekarniku w temp.180stopni ok 40 minut. Gotowy klops podawać z gulaszem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klops ziemniaczany z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klops ziemniaczany z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klops ziemniaczany z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klops ziemniaczany z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klops ziemniaczany z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klops ziemniaczany z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klops ziemniaczany z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klops ziemniaczany z kaszą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Musaka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej