
Składniki
4 sztuki
70 gramów
2 plastry
3 sztuki
75 mililitrów
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki chleba tostowego układamy na desce. Posypujemy tartym serem. Na dwóch tostach układamy dodatkowo plastry szynki.

Krok 2
Następnie odwracamy tosty z szynką i przykrywamy nimi tosty z serem.

Krok 3
Do miski wbijamy jajko. Roztrzepujemy je z mlekiem, płatkami czosnku z ziołami prowansalskimi oraz szczyptą soli.

Krok 4
W tak powstałej mieszance moczymy tosty.

Krok 5
Smażymy je na patelni z rozgrzanym masłem klarowanym ok. 2 min z każdej strony.

Krok 6
Na osobnej patelni smażymy 2 jajka sadzone.

Krok 7
Na usmażonych tostach kładziemy jajka sadzone.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Croque madame
Kroki chleba tostowego układamy na desce. Posypujemy tartym serem. Na dwóch tostach układamy dodatkowo plastry szynki.