Naleśniki a'la Suzette przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki a'la Suzette

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

87 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

ciasto:

250 mililitrów

2 sztuki

100 gramów

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto naleśnikowe. W misce wymieszaj mleko z jajkami, cynamonem oraz solą i cukrem. Następnie wsyp mąkę i ponownie wymieszaj aby nie było grudek.

Naleśniki a'la Suzette - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej patelni smaż klasyczne cienkie naleśniki.

Naleśniki a'la Suzette - Krok 2

Krok 3

Gotowe naleśniki złóż w trójkąty. Wyciśnij sok z pomarańczy.

Naleśniki a'la Suzette - Krok 3

Krok 4

Na tą samą patelnię dodaj łyżkę masła. Jak zacznie się pienić włóż naleśniki. Smaż kilka minut i przełóż na drugą stronę. W tym momencie zwiększ ogień i wlej sok pomarańczowy.

Naleśniki a'la Suzette - Krok 4

Krok 5

Dodaj pozostałe masło i całość gotuj aż sos połączy się z masłem i zgęstnieje. Podawaj gorące z cukrem pudrem i cynamonem. Możesz podawać także z bitą śmietaną lub świeżymi owocami.

Naleśniki a'la Suzette - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki a'la Suzette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki a'la Suzette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki a'la Suzette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki a'la Suzette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki a'la Suzette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki a'la Suzette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki a'la Suzette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki a'la Suzette - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki a'la SuzetteNaleśniki a'la Suzette

Naleśniki to jedno z najsłynniejszych i najbardziej uniwersalnych dań mącznych. Wypełniać je można różnymi rodzajami farszu, zarówno wytrawnymi, jak i słodkimi. Obecne są w kuchniach wielu krajów. Tym razem zgłębimy tajniki francuskiego gotowania. Naleśniki Suzette z pomarańczami zawrócą w głowie niejednego łasucha.

Dla kogo?

Naleśniki z twarogiem albo dżemem to twój przysmak, ale masz ochotę na coś innego? Nic dziwnego – gotowanie najlepiej jest traktować jako ciągłe poszukiwanie nowych, inspirujących receptur! Pomarańczowe naleśniki Suzette odświeżą twój repertuar.

Na jaką okazję?

Fantastycznie sprawdzą się jako szykowny deser albo podwieczorek. Podawaj francuskie naleśniki Suzette z pomarańczami po świątecznym obiedzie, a biesiadnicy z pewnością nie będą rozczarowani.

Czy wiesz, że?

Przepis na naleśniki Suzette wywodzi się z Francji. Ich znakiem rozpoznawczym jest idealne połączenie cytrusowego soku z maślanym akcentem.

Dla urozmaicenia:

Naleśniki crêpes Suzette będą smakować jeszcze ciekawiej, jeśli sok pomarańczowy połączysz z mandarynkowym.