Omlet z cukinią, porem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z cukinią, porem i pieczarkami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

4 sztuki

50 gramów

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść i pokrój na plasterki. Szczypior posiekaj drobno. Jajka roztrzep z pokruszoną kostką cebulową.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, dodaj warzywa i smaż na średnim ogniu, aż do lekkiego zrumienienia. Dodaj jajka i smaż aż się zetną.

Krok 3

Przełóż omlet na talerz i posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z cukinią, porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z cukinią, porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z cukinią, porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z cukinią, porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z cukinią, porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z cukinią, porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z cukinią, porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z cukinią, porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Omlet z groszkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej