
Składniki
0.5 sztuki
4 sztuki
50 gramów
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa oczyść i pokrój na plasterki. Szczypior posiekaj drobno. Jajka roztrzep z pokruszoną kostką cebulową.
Krok 2
Na patelnię wlej oliwę, dodaj warzywa i smaż na średnim ogniu, aż do lekkiego zrumienienia. Dodaj jajka i smaż aż się zetną.
Krok 3
Przełóż omlet na talerz i posyp szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































