Omlet z cukinią, porem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z cukinią, porem i pieczarkami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

4 sztuki

50 gramów

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść i pokrój na plasterki. Szczypior posiekaj drobno. Jajka roztrzep z pokruszoną kostką cebulową.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, dodaj warzywa i smaż na średnim ogniu, aż do lekkiego zrumienienia. Dodaj jajka i smaż aż się zetną.

Krok 3

Przełóż omlet na talerz i posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z cukinią, porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z cukinią, porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z cukinią, porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z cukinią, porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z cukinią, porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z cukinią, porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z cukinią, porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z cukinią, porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej