Cynamonowa Gwiazda przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cynamonowa Gwiazda

Autor: Sara Żurakowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

75 gramów

2 opakowania

3 łyżeczki

4 sztuki

150 gramów

3 łyżeczki

100 gramów

150 gramów

100 gramów

5 łyżeczek

3 łyżeczki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło utrzeć z miodem, cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem. Kontynuując ucieranie, dodawać po jednym jajku. Mąkę przesiać, połączyć z proszkiem do pieczenia i mielonymi migdałami,. Dodawać porcjami do masy - wymieszać.

Krok 2

Wysmarować tłuszczem formę w kształcie gwiazdy i wypełnić ciastem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Temperatura pieczenia: 180 °C Czas pieczenia: ok. 45 minut

Krok 3

Ciasto wyjąc z piekarnika, a po 10 minutach z formy. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Podgrzać konfiturę, przetrzeć przez sitko i posmarować ciasto.

Krok 4

Cukier puder rozprowadzić w soku z cytryny i posmarować tak powstałym lukrem gwiazdę.

Krok 5

Krawędzie gwiazdy ozdobić płatkami, a wierzch całymi migdałami. Posypać cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynamonowa Gwiazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynamonowa Gwiazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynamonowa Gwiazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynamonowa Gwiazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynamonowa Gwiazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynamonowa Gwiazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynamonowa Gwiazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cynamonowa Gwiazda - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej