Kluski drożdżowe z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski drożdżowe z grzybami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1

2

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 szklanka

2.5 łyżki

2 sztuki

400 gramów

20

20 gramów

150 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Drożdże rozmieszaj w letnim mleku, dodaj 10 dag mąki, jeszcze raz przemieszaj i odstaw w ciepłe miejsce. Gdy rozczyn podrośnie, połącz go zresztą mąki.

Krok 3

Dodaj stopioną margarynę, cukier i sól. Wyrób dokładnie ciasto i odstaw w ciepłe miejsce aby wyrosło.

Krok 4

Przygotuj grzyby - oczyść je, dokładnie umyj i pokrój. Cebulę pokrój w kostkę i razem z grzybami podsmaż na oliwie. Wymieszaj z bułką tartą i dopraw do smaku.

Krok 5

Gdy ciasto wyrośnie formuj z niego kulki i nadziewaj grzybami.

Krok 6

W garnku do gotowania na parze zagotuj wodę. Na parujący garnek wkładaj kluski i przykryj. Gotuj ok. 20 minut. Podawaj z grzybowym sosem.

Krok 1

Sos grzybowy Knorr przygotuj według przepisu umieszczonego na opakowaniu. Odstaw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski drożdżowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski drożdżowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski drożdżowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski drożdżowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski drożdżowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski drożdżowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski drożdżowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski drożdżowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej