Kluski drożdżowe z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski drożdżowe z grzybami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1

2

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 szklanka

2.5 łyżki

2 sztuki

400 gramów

20

20 gramów

150 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Drożdże rozmieszaj w letnim mleku, dodaj 10 dag mąki, jeszcze raz przemieszaj i odstaw w ciepłe miejsce. Gdy rozczyn podrośnie, połącz go zresztą mąki.

Krok 3

Dodaj stopioną margarynę, cukier i sól. Wyrób dokładnie ciasto i odstaw w ciepłe miejsce aby wyrosło.

Krok 4

Przygotuj grzyby - oczyść je, dokładnie umyj i pokrój. Cebulę pokrój w kostkę i razem z grzybami podsmaż na oliwie. Wymieszaj z bułką tartą i dopraw do smaku.

Krok 5

Gdy ciasto wyrośnie formuj z niego kulki i nadziewaj grzybami.

Krok 6

W garnku do gotowania na parze zagotuj wodę. Na parujący garnek wkładaj kluski i przykryj. Gotuj ok. 20 minut. Podawaj z grzybowym sosem.

Krok 1

Sos grzybowy Knorr przygotuj według przepisu umieszczonego na opakowaniu. Odstaw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski drożdżowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski drożdżowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski drożdżowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski drożdżowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski drożdżowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski drożdżowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski drożdżowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski drożdżowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wołowe steki z grilla
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej