
Składniki
1
2
2 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 szklanka
2.5 łyżki
2 sztuki
400 gramów
20
20 gramów
150 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Drożdże rozmieszaj w letnim mleku, dodaj 10 dag mąki, jeszcze raz przemieszaj i odstaw w ciepłe miejsce. Gdy rozczyn podrośnie, połącz go zresztą mąki.
Krok 3
Dodaj stopioną margarynę, cukier i sól. Wyrób dokładnie ciasto i odstaw w ciepłe miejsce aby wyrosło.
Krok 4
Przygotuj grzyby - oczyść je, dokładnie umyj i pokrój. Cebulę pokrój w kostkę i razem z grzybami podsmaż na oliwie. Wymieszaj z bułką tartą i dopraw do smaku.
Krok 5
Gdy ciasto wyrośnie formuj z niego kulki i nadziewaj grzybami.
Krok 6
W garnku do gotowania na parze zagotuj wodę. Na parujący garnek wkładaj kluski i przykryj. Gotuj ok. 20 minut. Podawaj z grzybowym sosem.
Krok 1
Sos grzybowy Knorr przygotuj według przepisu umieszczonego na opakowaniu. Odstaw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej