Deser jogurtowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser jogurtowy

Autor: alexana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

420 gramów

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Deser przygotowujemy najlepiej w wysokich szklankach. Dno szklanki zalać 2 łyżkami jogurtu.

Krok 2

Sypnąć małą garścią płatków owsianych, malinami, ponownie jogurt, następnie jabłko, rodzynki, żelki, płatki kukurydziane, jogurt. W ten sposób będziemy tworzyć każdą warstwę dowolnie mieszając kolejność dodatków,

Krok 3

Gdy wypełnimy całą szklankę krawędz udekorować plasterkiem jabłka, na wierzch ułożyć kilka pianek/żelków (wersja bardziej kaloryczna/dla dzieci)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grissini
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej