
Składniki
420 gramów
1 szklanka
1 szklanka
1 szklanka
2 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Deser przygotowujemy najlepiej w wysokich szklankach. Dno szklanki zalać 2 łyżkami jogurtu.
Krok 2
Sypnąć małą garścią płatków owsianych, malinami, ponownie jogurt, następnie jabłko, rodzynki, żelki, płatki kukurydziane, jogurt. W ten sposób będziemy tworzyć każdą warstwę dowolnie mieszając kolejność dodatków,
Krok 3
Gdy wypełnimy całą szklankę krawędz udekorować plasterkiem jabłka, na wierzch ułożyć kilka pianek/żelków (wersja bardziej kaloryczna/dla dzieci)
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej