Dwukolorowa babka piaskowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Dwukolorowa babka piaskowa

Autor: Robert Cichy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

0.75 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę rozpuścić w rondelku i odstawić do ostudzenia

Krok 2

Jajka utrzeć z cukrem na gładką puszystą masę

Krok 3

Dodać margarynę i nadal ucierać do uzyskania jednolitej kosnystencji

Krok 4

Dodać mąki (pszenną i ziemniaczaną) oraz proszek do pieczenie i wymieszać dokładnie

Krok 5

Podzielić ciasto na połowę, do jednej z połów dodać sok z cytryny oraz cukier wanilinowy do drugiej 2 łyżki kakao

Krok 6

Ciasto przelać do formy i piec około 60 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dwukolorowa babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dwukolorowa babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dwukolorowa babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dwukolorowa babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dwukolorowa babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dwukolorowa babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dwukolorowa babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kulebiak z kapustą
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej