
Składniki
4 sztuki
1 szklanka
0.75 szklanki
1 szklanka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Margarynę rozpuścić w rondelku i odstawić do ostudzenia
Krok 2
Jajka utrzeć z cukrem na gładką puszystą masę
Krok 3
Dodać margarynę i nadal ucierać do uzyskania jednolitej kosnystencji
Krok 4
Dodać mąki (pszenną i ziemniaczaną) oraz proszek do pieczenie i wymieszać dokładnie
Krok 5
Podzielić ciasto na połowę, do jednej z połów dodać sok z cytryny oraz cukier wanilinowy do drugiej 2 łyżki kakao
Krok 6
Ciasto przelać do formy i piec około 60 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej