
Składniki
4 sztuki
1 szklanka
0.75 szklanki
1 szklanka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Margarynę rozpuścić w rondelku i odstawić do ostudzenia
Krok 2
Jajka utrzeć z cukrem na gładką puszystą masę
Krok 3
Dodać margarynę i nadal ucierać do uzyskania jednolitej kosnystencji
Krok 4
Dodać mąki (pszenną i ziemniaczaną) oraz proszek do pieczenie i wymieszać dokładnie
Krok 5
Podzielić ciasto na połowę, do jednej z połów dodać sok z cytryny oraz cukier wanilinowy do drugiej 2 łyżki kakao
Krok 6
Ciasto przelać do formy i piec około 60 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej