
Składniki
1
250 gramów
1
1 sztuka
20
100
null
50 gramów
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź.
Krok 2
Pieczarki umyj i pokrój w cienkie plasterki. Przesmaż na oliwie. Orzechy upal na suchej patelni.
Krok 3
Cebulę i czosnek posiekaj, przesmaż na oliwie. Dodaj orzechy i zalej szklanką wody, zagotuj. Dodaj 1/2 bulionetki Knorr i śmietanę. Gotuj 10 minut, następnie sos zmiksuj i dodaj pieczarki oraz posiekaną natkę. Dopraw do smaku.
Krok 4
Makaron wymieszaj z gotowym sosem. Podawaj udekorowany orzechami i świeżymi ziołami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej