Elegancki orzechowy sos do makaronu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Elegancki orzechowy sos do makaronu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1

250 gramów

1

1 sztuka

20

100

null

50 gramów

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź.

Krok 2

Pieczarki umyj i pokrój w cienkie plasterki. Przesmaż na oliwie. Orzechy upal na suchej patelni.

Krok 3

Cebulę i czosnek posiekaj, przesmaż na oliwie. Dodaj orzechy i zalej szklanką wody, zagotuj. Dodaj 1/2 bulionetki Knorr i śmietanę. Gotuj 10 minut, następnie sos zmiksuj i dodaj pieczarki oraz posiekaną natkę. Dopraw do smaku.

Krok 4

Makaron wymieszaj z gotowym sosem. Podawaj udekorowany orzechami i świeżymi ziołami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Elegancki orzechowy sos do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Elegancki orzechowy sos do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Elegancki orzechowy sos do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Elegancki orzechowy sos do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Elegancki orzechowy sos do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Elegancki orzechowy sos do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Elegancki orzechowy sos do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Elegancki orzechowy sos do makaronu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Ciasto marchewkowe
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej