Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

12 sztuk

1 opakowanie

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i odsącz sałatę, po czym porwij ją na strzępy.

Krok 2

Oliwę wymieszaj z solą i pieprzem.

Krok 3

Pomidora potnij w plastry, a rybę pokrój na kawałki.

Krok 4

Jaja ugotuj w koszulkach.

Krok 5

Na sałacie ułóż na przemian kawałki pstrąga i szparagi. Udekoruj plastrami pomidora i jajkami gotowanymi w koszulkach.

Krok 6

Polej sosem z oliwy i posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej