Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

12 sztuk

1 opakowanie

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i odsącz sałatę, po czym porwij ją na strzępy.

Krok 2

Oliwę wymieszaj z solą i pieprzem.

Krok 3

Pomidora potnij w plastry, a rybę pokrój na kawałki.

Krok 4

Jaja ugotuj w koszulkach.

Krok 5

Na sałacie ułóż na przemian kawałki pstrąga i szparagi. Udekoruj plastrami pomidora i jajkami gotowanymi w koszulkach.

Krok 6

Polej sosem z oliwy i posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza kebabowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej