Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

12 sztuk

1 opakowanie

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i odsącz sałatę, po czym porwij ją na strzępy.

Krok 2

Oliwę wymieszaj z solą i pieprzem.

Krok 3

Pomidora potnij w plastry, a rybę pokrój na kawałki.

Krok 4

Jaja ugotuj w koszulkach.

Krok 5

Na sałacie ułóż na przemian kawałki pstrąga i szparagi. Udekoruj plastrami pomidora i jajkami gotowanymi w koszulkach.

Krok 6

Polej sosem z oliwy i posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej