Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

94

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

12 sztuk

1 opakowanie

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i odsącz sałatę, po czym porwij ją na strzępy.

Krok 2

Oliwę wymieszaj z solą i pieprzem.

Krok 3

Pomidora potnij w plastry, a rybę pokrój na kawałki.

Krok 4

Jaja ugotuj w koszulkach.

Krok 5

Na sałacie ułóż na przemian kawałki pstrąga i szparagi. Udekoruj plastrami pomidora i jajkami gotowanymi w koszulkach.

Krok 6

Polej sosem z oliwy i posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej