Filet z wędzonego pstrąga ze szparagami
średnie
1 osoba zapisała

Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
4 łyżki
4 sztuki
12 sztuk
1 opakowanie
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i odsącz sałatę, po czym porwij ją na strzępy.
Krok 2
Oliwę wymieszaj z solą i pieprzem.
Krok 3
Pomidora potnij w plastry, a rybę pokrój na kawałki.
Krok 4
Jaja ugotuj w koszulkach.
Krok 5
Na sałacie ułóż na przemian kawałki pstrąga i szparagi. Udekoruj plastrami pomidora i jajkami gotowanymi w koszulkach.
Krok 6
Polej sosem z oliwy i posyp parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej