Frankfurterki z serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frankfurterki z serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

218 osób wydrukowało

Pobierz pdf

309 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżka

8 plastrów

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbaski natnij do połowy po całej długości.

Frankfurterki z serem feta  - Krok 1

Krok 2

W nacięcie wciśnij kawałek wykrojonego sera feta i cienki plasterek marynowanej papryki. Kiełbaski zawiń w cienkie plastry szynki.

Frankfurterki z serem feta  - Krok 2

Krok 3

Grilluj na średnio rozgrzanym grillu przez około 15 minut cały, czas obracając kiełbaski wokół własnej osi, tak aby były rumiane i chrupiące. Podawaj z dipem czosnkowym.

Frankfurterki z serem feta  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do farszu możesz zamiast majeranku dodać łyżkę suszonego lubczyku.

1

Opinie o przepisie

  • Barbara Urbańska

    Barbara Urbańska , 08.07.2016

    Czemu ma służyć ta anemiczna trzcionka w tekście przepisu?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frankfurterki z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frankfurterki z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frankfurterki z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frankfurterki z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frankfurterki z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frankfurterki z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frankfurterki z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frankfurterki z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Frankfurterki z serem feta Frankfurterki z serem feta

Kiełbaski natnij do połowy po całej długości.