
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
6 plastrów
250 gramów
25 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść wątróbkę i pokrój na plastry.
Krok 2
Pieprz wymieszaj z gałką muszkatołową, solą i maderą.
Krok 3
Wątróbkę obtocz w przygotowanych przyprawach.
Krok 4
Jabłko i cebulę obierz i pokrój na duże części.
Krok 5
Wątróbkę owiń w boczek i nadziej na szpikulce na zmianę z cebulą i jabłkami.
Krok 6
Grilluj około 7 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej