Grillowa wątróbka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowa wątróbka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

6 plastrów

250 gramów

25 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść wątróbkę i pokrój na plastry.

Krok 2

Pieprz wymieszaj z gałką muszkatołową, solą i maderą.

Krok 3

Wątróbkę obtocz w przygotowanych przyprawach.

Krok 4

Jabłko i cebulę obierz i pokrój na duże części.

Krok 5

Wątróbkę owiń w boczek i nadziej na szpikulce na zmianę z cebulą i jabłkami.

Krok 6

Grilluj około 7 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowa wątróbka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowa wątróbka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowa wątróbka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowa wątróbka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowa wątróbka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowa wątróbka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowa wątróbka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowa wątróbka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wegetariański gulasz
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej