Aksamitny kurczak z piklami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aksamitny kurczak z piklami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

400 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połącz jogurt, pastę curry i pikle czosnkowe, aby uzyskać marynatę.

Krok 2

Każdą pierś z kurczaka pokrój na 8 części. Włóż je do marynaty i zostaw w chłodnym miejscu na 2 godziny.

Krok 3

Blachę do pieczenia wyłóż folią aluminiową. Ułóż na niej mięso i piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Tak przyrządzonego kurczaka najlepiej podawać z ryżem basmati.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekane nachos z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej