Aksamitny kurczak z piklami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aksamitny kurczak z piklami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

400 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połącz jogurt, pastę curry i pikle czosnkowe, aby uzyskać marynatę.

Krok 2

Każdą pierś z kurczaka pokrój na 8 części. Włóż je do marynaty i zostaw w chłodnym miejscu na 2 godziny.

Krok 3

Blachę do pieczenia wyłóż folią aluminiową. Ułóż na niej mięso i piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Tak przyrządzonego kurczaka najlepiej podawać z ryżem basmati.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej