
Składniki
2 sztuki
400 mililitrów
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połącz jogurt, pastę curry i pikle czosnkowe, aby uzyskać marynatę.
Krok 2
Każdą pierś z kurczaka pokrój na 8 części. Włóż je do marynaty i zostaw w chłodnym miejscu na 2 godziny.
Krok 3
Blachę do pieczenia wyłóż folią aluminiową. Ułóż na niej mięso i piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Tak przyrządzonego kurczaka najlepiej podawać z ryżem basmati.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej