Aksamitny kurczak z piklami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aksamitny kurczak z piklami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

400 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połącz jogurt, pastę curry i pikle czosnkowe, aby uzyskać marynatę.

Krok 2

Każdą pierś z kurczaka pokrój na 8 części. Włóż je do marynaty i zostaw w chłodnym miejscu na 2 godziny.

Krok 3

Blachę do pieczenia wyłóż folią aluminiową. Ułóż na niej mięso i piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Tak przyrządzonego kurczaka najlepiej podawać z ryżem basmati.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pierogi z grzybami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej