Aksamitny kurczak z piklami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aksamitny kurczak z piklami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

400 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połącz jogurt, pastę curry i pikle czosnkowe, aby uzyskać marynatę.

Krok 2

Każdą pierś z kurczaka pokrój na 8 części. Włóż je do marynaty i zostaw w chłodnym miejscu na 2 godziny.

Krok 3

Blachę do pieczenia wyłóż folią aluminiową. Ułóż na niej mięso i piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Tak przyrządzonego kurczaka najlepiej podawać z ryżem basmati.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aksamitny kurczak z piklami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej