Ryba biednego Hindusa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba biednego Hindusa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść z łusek, wypatrosz, dokładnie umyj i pokrój w dzwonka.

Krok 2

Skrop rybę sokiem z cytryny, posól i posyp zieloną pietruszką.

Krok 3

Czosnek posiekaj i wrzuć na rozgrzaną oliwę. Dodaj kawałki ryby i smaż z obu stron.

Krok 4

Dodaj curry i duś pod przykryciem przez 20 minut. Gotowa rybę podawaj z pszennym lub razowym pieczywem i surówką z pomidorów.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba biednego Hindusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba biednego Hindusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba biednego Hindusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba biednego Hindusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba biednego Hindusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba biednego Hindusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba biednego Hindusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba biednego Hindusa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
24 osoby oglądają przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej