Ryba biednego Hindusa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba biednego Hindusa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść z łusek, wypatrosz, dokładnie umyj i pokrój w dzwonka.

Krok 2

Skrop rybę sokiem z cytryny, posól i posyp zieloną pietruszką.

Krok 3

Czosnek posiekaj i wrzuć na rozgrzaną oliwę. Dodaj kawałki ryby i smaż z obu stron.

Krok 4

Dodaj curry i duś pod przykryciem przez 20 minut. Gotowa rybę podawaj z pszennym lub razowym pieczywem i surówką z pomidorów.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba biednego Hindusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba biednego Hindusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba biednego Hindusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba biednego Hindusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba biednego Hindusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba biednego Hindusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba biednego Hindusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba biednego Hindusa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej