Ryba biednego Hindusa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba biednego Hindusa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść z łusek, wypatrosz, dokładnie umyj i pokrój w dzwonka.

Krok 2

Skrop rybę sokiem z cytryny, posól i posyp zieloną pietruszką.

Krok 3

Czosnek posiekaj i wrzuć na rozgrzaną oliwę. Dodaj kawałki ryby i smaż z obu stron.

Krok 4

Dodaj curry i duś pod przykryciem przez 20 minut. Gotowa rybę podawaj z pszennym lub razowym pieczywem i surówką z pomidorów.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba biednego Hindusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba biednego Hindusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba biednego Hindusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba biednego Hindusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba biednego Hindusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba biednego Hindusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba biednego Hindusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba biednego Hindusa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej