
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
1 szklanka
1 sztuka
1 szczypta
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oczyść z łusek, wypatrosz, dokładnie umyj i pokrój w dzwonka.
Krok 2
Skrop rybę sokiem z cytryny, posól i posyp zieloną pietruszką.
Krok 3
Czosnek posiekaj i wrzuć na rozgrzaną oliwę. Dodaj kawałki ryby i smaż z obu stron.
Krok 4
Dodaj curry i duś pod przykryciem przez 20 minut. Gotowa rybę podawaj z pszennym lub razowym pieczywem i surówką z pomidorów.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























