Jaglanka z cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaglanka z cynamonem

Autor: Marta Stańczak

ratingratingratingratingrating

1

heart
40 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

400 mililitrów

20 gramów

20 gramów

1 gram

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę przepłukać wodą 3x

Krok 2

Zalać mlekiem roślinnym, dodać wiórki kokosowe i gotować ok. 20min od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Na konic posłodzić i przełożyć do miseczek.

Krok 4

Posypać cynamonem i ułożyć owoce. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaglanka z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaglanka z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaglanka z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaglanka z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaglanka z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaglanka z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaglanka z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaglanka z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej