Jaglanka z cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaglanka z cynamonem

Autor: Marta Stańczak

ratingratingratingratingrating

1

heart
43 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

400 mililitrów

20 gramów

20 gramów

1 gram

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę przepłukać wodą 3x

Krok 2

Zalać mlekiem roślinnym, dodać wiórki kokosowe i gotować ok. 20min od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Na konic posłodzić i przełożyć do miseczek.

Krok 4

Posypać cynamonem i ułożyć owoce. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaglanka z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaglanka z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaglanka z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaglanka z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaglanka z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaglanka z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaglanka z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaglanka z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej