
Składniki
100 gramów
400 mililitrów
20 gramów
20 gramów
1 gram
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę przepłukać wodą 3x
Krok 2
Zalać mlekiem roślinnym, dodać wiórki kokosowe i gotować ok. 20min od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
Na konic posłodzić i przełożyć do miseczek.
Krok 4
Posypać cynamonem i ułożyć owoce. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej