
Składniki
2 sztuki
5 łyżek
2 sztuki
null
null
4 sztuki
0.5 szklanki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w talarki. Czosnek zmiażdż.
Krok 2
Kurę podziel na porcje, obłóż talarkami cebuli, posyp cząbrem, pieprzem, liśćmi laurowymi i zmiażdżonym czosnkiem.
Krok 3
Polej sokiem z cytryny i pozostaw na noc.
Krok 4
Nazajutrz wyjmij mięso z marynaty i odłóż je na parę godzin.
Krok 5
Przed duszeniem obsmaż wraz z cebulą na rozgrzanej oliwie i duś, aż będzie miękkie. Podlej marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej