„Jasa” – kura po senegalsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

„Jasa” – kura po senegalsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

2 sztuki

null

null

4 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w talarki. Czosnek zmiażdż.

Krok 2

Kurę podziel na porcje, obłóż talarkami cebuli, posyp cząbrem, pieprzem, liśćmi laurowymi i zmiażdżonym czosnkiem.

Krok 3

Polej sokiem z cytryny i pozostaw na noc.

Krok 4

Nazajutrz wyjmij mięso z marynaty i odłóż je na parę godzin.

Krok 5

Przed duszeniem obsmaż wraz z cebulą na rozgrzanej oliwie i duś, aż będzie miękkie. Podlej marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • „Jasa” – kura po senegalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • „Jasa” – kura po senegalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • „Jasa” – kura po senegalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • „Jasa” – kura po senegalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • „Jasa” – kura po senegalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • „Jasa” – kura po senegalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • „Jasa” – kura po senegalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • „Jasa” – kura po senegalsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej