Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Jogurt naturalny pokryj musem z mrożonych malin zmiksowanych z cukrem.

Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami - Krok 1

Krok 2

Posyp całość posiekanymi pistacjami. Podawaj z listkami świeżej mięty.

Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potas, fosfor, wapń, miedź, witamina B2, witamina B12, witamina C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej