Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Jogurt naturalny pokryj musem z mrożonych malin zmiksowanych z cukrem.

Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami - Krok 1

Krok 2

Posyp całość posiekanymi pistacjami. Podawaj z listkami świeżej mięty.

Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potas, fosfor, wapń, miedź, witamina B2, witamina B12, witamina C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej