Vege stir-fry z belugą, tahini i warzywami
0 os.
łatwe
45 min.
2 os.
Pobierz pdf
Udostępnij7 osób zapisało

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
Najnowsze artykuły
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Vege stir-fry z belugą, tahini i warzywami
Beluga,czyli czarna soczewica jest szczególnie ceniona w krajach Bliskiego Wschodu. Trudno się dziwić, w jej malutkich atramentowej barwy ziarnach kryje się moc! Zawiera dużo białka (26 g), mało tłuszczu (2g), około 50 g węglowodanów, kwas foliowy, mnóstwo błonnika oraz ma niski indeks glikemiczny. Spróbujcie jak pyszne jest pełne orientalnych smaków stir-fry, poza belugą poczujecie nuty pasty tahini, cytryn i sumaku. Chrupkości nada jarmuż, papryka i marchew. Idealna propozycja na zdrowy obiad bez mięsa.