Vege stir-fry z belugą, tahini i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Vege stir-fry z belugą, tahini i warzywami

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Vege stir-fry z belugą, tahini i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Vege stir-fry z belugą, tahini i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Vege stir-fry z belugą, tahini i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Vege stir-fry z belugą, tahini i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Vege stir-fry z belugą, tahini i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Vege stir-fry z belugą, tahini i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Vege stir-fry z belugą, tahini i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Vege stir-fry z belugą, tahini i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Vege stir-fry z belugą, tahini i warzywamiVege stir-fry z belugą, tahini i warzywami

Beluga,czyli czarna soczewica jest szczególnie ceniona w krajach Bliskiego Wschodu. Trudno się dziwić, w jej malutkich atramentowej barwy ziarnach kryje się moc! Zawiera dużo białka (26 g), mało tłuszczu (2g), około 50 g węglowodanów, kwas foliowy, mnóstwo błonnika oraz ma niski indeks glikemiczny. Spróbujcie jak pyszne jest pełne orientalnych smaków stir-fry, poza belugą poczujecie nuty pasty tahini, cytryn i sumaku. Chrupkości nada jarmuż, papryka i marchew. Idealna propozycja na zdrowy obiad bez mięsa.