
Składniki
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżeczki
2 sztuki
2 plastry
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyć i pokroić pomidora w plasterki.
Krok 2
Kromkę chleba posmarować masłem.
Krok 3
Położyć plaster żółtego sera.
Krok 4
Położyć plasterki pomidora.
Krok 5
Majonez.
Krok 6
Sól do smaku. Smacznego ! Pomysłodawca: Patrycja Mikołajska.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej