Składniki
1 sztuka
2 plastry
2 łyżeczki
1 łyżka
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyć i pokroić pomidora w plasterki.
Krok 2
Kromkę chleba posmarować masłem.
Krok 3
Położyć plaster żółtego sera.
Krok 4
Położyć plasterki pomidora.
Krok 5
Majonez.
Krok 6
Sól do smaku. Smacznego ! Pomysłodawca: Patrycja Mikołajska.
Przepisy w Waszym wykonaniu
2 osoby oglądają przepis: 
Kruszawiec (kruszaniec)
70 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej