
Składniki
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżeczki
2 sztuki
2 plastry
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyć i pokroić pomidora w plasterki.
Krok 2
Kromkę chleba posmarować masłem.
Krok 3
Położyć plaster żółtego sera.
Krok 4
Położyć plasterki pomidora.
Krok 5
Majonez.
Krok 6
Sól do smaku. Smacznego ! Pomysłodawca: Patrycja Mikołajska.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej