Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 plastry

3 sztuki

0.75 sztuki

1 sztuka

2 garść

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Na pieczywie ułóż rukolę, wędlinę i surowe plasterki pieczarek.

Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - Krok 1

Krok 2

Podawaj z papryką, ogórkiem kiszonym i daktylami.

Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - Krok 2
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, witaminy A, witaminy E, witamina B1, witamina B2, niacyny, witaminy B6, witaminy C, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej