Kasza pęczak gotowana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza pęczak gotowana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

null

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szklankę kaszy umyj.

Krok 2

Kasze namocz i gotuj około 15 minut w 3 szklankach lekko osolonej wody.

Krok 3

Następnie gotuj godzinę na wolnym ogniu i posól.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza pęczak gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza pęczak gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza pęczak gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza pęczak gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza pęczak gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza pęczak gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza pęczak gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza pęczak gotowana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej