Kasza pęczak gotowana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza pęczak gotowana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

null

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szklankę kaszy umyj.

Krok 2

Kasze namocz i gotuj około 15 minut w 3 szklankach lekko osolonej wody.

Krok 3

Następnie gotuj godzinę na wolnym ogniu i posól.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza pęczak gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza pęczak gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza pęczak gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza pęczak gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza pęczak gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza pęczak gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza pęczak gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza pęczak gotowana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej