Kaszak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszak

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 litr

200 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

200 gramów

5 łyżek

2 łyżki

250 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować ciasto: jajka utrzeć z cukrem, dodać roztopiony tłuszcz z miodem, mąkę, sodę i śmietanę . Wyrobić ciasto. Rozwałkować na 3 placki. Każdy piec osobno 15 minut w temperaturze 180 stopni C.

Krok 2

Kaszę mannę ugotować na mleku na gęsto i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać po łyżce kaszy i śmietany. Zmiksować. Podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao. Placki przełożyć masą. Wierzch posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej