Kaszak

Autor: natalina4 natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

450 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżeczka

200 gramów

200 gramów

250 gramów

1 litr

100 gramów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować ciasto: jajka utrzeć z cukrem, dodać roztopiony tłuszcz z miodem, mąkę, sodę i śmietanę . Wyrobić ciasto. Rozwałkować na 3 placki. Każdy piec osobno 15 minut w temperaturze 180 stopni C.

Krok 2

Kaszę mannę ugotować na mleku na gęsto i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać po łyżce kaszy i śmietany. Zmiksować. Podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao. Placki przełożyć masą. Wierzch posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z kalafiorem
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej