Kaszak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszak

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

450 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżeczka

200 gramów

200 gramów

250 gramów

1 litr

100 gramów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować ciasto: jajka utrzeć z cukrem, dodać roztopiony tłuszcz z miodem, mąkę, sodę i śmietanę . Wyrobić ciasto. Rozwałkować na 3 placki. Każdy piec osobno 15 minut w temperaturze 180 stopni C.

Krok 2

Kaszę mannę ugotować na mleku na gęsto i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać po łyżce kaszy i śmietany. Zmiksować. Podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao. Placki przełożyć masą. Wierzch posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Jajka benedyktyńskie
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej