Kawa zbożowa z mlekiem – przepis: parzona | Przepisy.pl pixel

Kawa zbożowa z mlekiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 mililitrów

5 łyżeczek

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj mleko.

Krok 2

Następnie przygotuj napar zbożowy: zagotuj szklankę wody, wsyp kawę zbożową i gotuj na małym ogniu przez 3 minuty. Po odstawieniu skrop napar zimną wodą. Chłódź przez 5 minut.

Krok 3

Napar kawy połącz z mlekiem. Dodaj cukier.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kawa zbożowa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kawa zbożowa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kawa zbożowa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kawa zbożowa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kawa zbożowa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kawa zbożowa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kawa zbożowa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kawa zbożowa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej