
Składniki
750 mililitrów
5 łyżeczek
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj mleko.
Krok 2
Następnie przygotuj napar zbożowy: zagotuj szklankę wody, wsyp kawę zbożową i gotuj na małym ogniu przez 3 minuty. Po odstawieniu skrop napar zimną wodą. Chłódź przez 5 minut.
Krok 3
Napar kawy połącz z mlekiem. Dodaj cukier.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej