Kawa zbożowa z mlekiem – przepis: parzona | Przepisy.pl pixel

Kawa zbożowa z mlekiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 mililitrów

5 łyżeczek

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj mleko.

Krok 2

Następnie przygotuj napar zbożowy: zagotuj szklankę wody, wsyp kawę zbożową i gotuj na małym ogniu przez 3 minuty. Po odstawieniu skrop napar zimną wodą. Chłódź przez 5 minut.

Krok 3

Napar kawy połącz z mlekiem. Dodaj cukier.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kawa zbożowa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kawa zbożowa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kawa zbożowa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kawa zbożowa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kawa zbożowa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kawa zbożowa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kawa zbożowa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kawa zbożowa z mlekiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej