
Składniki
750 mililitrów
5 łyżeczek
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj mleko.
Krok 2
Następnie przygotuj napar zbożowy: zagotuj szklankę wody, wsyp kawę zbożową i gotuj na małym ogniu przez 3 minuty. Po odstawieniu skrop napar zimną wodą. Chłódź przez 5 minut.
Krok 3
Napar kawy połącz z mlekiem. Dodaj cukier.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej