Placki papad z krewetkową niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki papad z krewetkową niespodzianką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

12 sztuk

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść i umyj. ą Następnie pokrój na mniejsze kawałki i posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć chili, czosnek i cebulę i zarumień.

Krok 3

Krokiety zepnij wykałaczkami. Smaż naoleju na złoto. Przed podanie odsącz je. Możesz podawać z sałatką.

Krok 4

Cebulę, czosnek oraz papryczki posiekaj.

Krok 5

Teraz dodaj krewetki. Smaż przez 7 minut. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 6

Każdy placek zwilż i na ich końcach układaj farsz, po czym zwiń tak jak krokiety. Pamiętaj o założeniu rogów, aby farsz nie wypadał.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej