Placki papad z krewetkową niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki papad z krewetkową niespodzianką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

12 sztuk

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść i umyj. ą Następnie pokrój na mniejsze kawałki i posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć chili, czosnek i cebulę i zarumień.

Krok 3

Krokiety zepnij wykałaczkami. Smaż naoleju na złoto. Przed podanie odsącz je. Możesz podawać z sałatką.

Krok 4

Cebulę, czosnek oraz papryczki posiekaj.

Krok 5

Teraz dodaj krewetki. Smaż przez 7 minut. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 6

Każdy placek zwilż i na ich końcach układaj farsz, po czym zwiń tak jak krokiety. Pamiętaj o założeniu rogów, aby farsz nie wypadał.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej