
Składniki
200
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
12 sztuk
1 szklanka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść i umyj. ą Następnie pokrój na mniejsze kawałki i posyp przyprawą Knorr.
Krok 2
Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć chili, czosnek i cebulę i zarumień.
Krok 3
Krokiety zepnij wykałaczkami. Smaż naoleju na złoto. Przed podanie odsącz je. Możesz podawać z sałatką.
Krok 4
Cebulę, czosnek oraz papryczki posiekaj.
Krok 5
Teraz dodaj krewetki. Smaż przez 7 minut. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 6
Każdy placek zwilż i na ich końcach układaj farsz, po czym zwiń tak jak krokiety. Pamiętaj o założeniu rogów, aby farsz nie wypadał.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































