Placki papad z krewetkową niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki papad z krewetkową niespodzianką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

12 sztuk

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść i umyj. ą Następnie pokrój na mniejsze kawałki i posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć chili, czosnek i cebulę i zarumień.

Krok 3

Krokiety zepnij wykałaczkami. Smaż naoleju na złoto. Przed podanie odsącz je. Możesz podawać z sałatką.

Krok 4

Cebulę, czosnek oraz papryczki posiekaj.

Krok 5

Teraz dodaj krewetki. Smaż przez 7 minut. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 6

Każdy placek zwilż i na ich końcach układaj farsz, po czym zwiń tak jak krokiety. Pamiętaj o założeniu rogów, aby farsz nie wypadał.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki papad z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej