
Składniki
0.2 szklanki
4 szklanki
1 łyżeczka
2 szklanki
0.2 szklanki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ghee rozgrzej na patelni.
Krok 2
Stopniowo dodaj mąkę, ciągle mieszając.
Krok 3
Smaż do czasu, gdy masa zrobi się brązowa. Pozostaw do wystygnięcia.
Krok 4
Następnie dodaj cukier, dobrze wymieszaj.
Krok 5
Wsyp kardamon i bakalie. Uformuj małe kulki i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej