
Składniki
0.2 szklanki
4 szklanki
1 łyżeczka
2 szklanki
0.2 szklanki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ghee rozgrzej na patelni.
Krok 2
Stopniowo dodaj mąkę, ciągle mieszając.
Krok 3
Smaż do czasu, gdy masa zrobi się brązowa. Pozostaw do wystygnięcia.
Krok 4
Następnie dodaj cukier, dobrze wymieszaj.
Krok 5
Wsyp kardamon i bakalie. Uformuj małe kulki i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej