Ladoo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.2 szklanki

4 szklanki

1 łyżeczka

2 szklanki

0.2 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ghee rozgrzej na patelni.

Krok 2

Stopniowo dodaj mąkę, ciągle mieszając.

Krok 3

Smaż do czasu, gdy masa zrobi się brązowa. Pozostaw do wystygnięcia.

Krok 4

Następnie dodaj cukier, dobrze wymieszaj.

Krok 5

Wsyp kardamon i bakalie. Uformuj małe kulki i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ladoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ladoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ladoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ladoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ladoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ladoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ladoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej