Składniki
0.2 szklanki
4 szklanki
1 łyżeczka
2 szklanki
0.2 szklanki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ghee rozgrzej na patelni.
Krok 2
Stopniowo dodaj mąkę, ciągle mieszając.
Krok 3
Smaż do czasu, gdy masa zrobi się brązowa. Pozostaw do wystygnięcia.
Krok 4
Następnie dodaj cukier, dobrze wymieszaj.
Krok 5
Wsyp kardamon i bakalie. Uformuj małe kulki i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej