Ladoo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ladoo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.2 szklanki

4 szklanki

1 łyżeczka

2 szklanki

0.2 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ghee rozgrzej na patelni.

Krok 2

Stopniowo dodaj mąkę, ciągle mieszając.

Krok 3

Smaż do czasu, gdy masa zrobi się brązowa. Pozostaw do wystygnięcia.

Krok 4

Następnie dodaj cukier, dobrze wymieszaj.

Krok 5

Wsyp kardamon i bakalie. Uformuj małe kulki i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ladoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ladoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ladoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ladoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ladoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ladoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ladoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ladoo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej