Kuleczki Besan Ke Laddoo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuleczki Besan Ke Laddoo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 szklanka

6 sztuk

0.5 szklanki

2 szklanki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej przez drobne sitko. W woku rozpuść ghee, dodaj mąkę i smaż na wolnym ogniu około 10-15 minut ciągle mieszając.

Krok 2

Gdy mąka uzyska złotawy kolor i będzie wydzielać smaczny zapach, dodaj kardamon, orzeszki oraz migdały. Chwilę mieszaj i zdejmij z ognia. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

Dodaj cukier puder, wszystko wymieszaj i formuj małe gładkie kuleczki. Gotowe kuleczki można przechowywać kilka dni w lodówce, a przed podaniem należy je podgrzać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki Besan Ke Laddoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki Besan Ke Laddoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki Besan Ke Laddoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki Besan Ke Laddoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki Besan Ke Laddoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki Besan Ke Laddoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki Besan Ke Laddoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuleczki Besan Ke Laddoo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej