Kuleczki Besan Ke Laddoo przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kuleczki Besan Ke Laddoo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 szklanka

6 sztuk

0.5 szklanki

2 szklanki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej przez drobne sitko. W woku rozpuść ghee, dodaj mąkę i smaż na wolnym ogniu około 10-15 minut ciągle mieszając.

Krok 2

Gdy mąka uzyska złotawy kolor i będzie wydzielać smaczny zapach, dodaj kardamon, orzeszki oraz migdały. Chwilę mieszaj i zdejmij z ognia. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

Dodaj cukier puder, wszystko wymieszaj i formuj małe gładkie kuleczki. Gotowe kuleczki można przechowywać kilka dni w lodówce, a przed podaniem należy je podgrzać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki Besan Ke Laddoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki Besan Ke Laddoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki Besan Ke Laddoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki Besan Ke Laddoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki Besan Ke Laddoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki Besan Ke Laddoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki Besan Ke Laddoo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej