
Składniki
1 litr
3 ziarna
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 pęczek
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
0.5 szklanki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso zalej wodą i doprowadź do wrzenia. Dodaj włoszczyznę i przyprawy, gotuj do miękkości.
Krok 2
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, gdy napęcznieje rozpuść ją w 1/2 szklanki wrzącego bulionu cały czas mieszając.
Krok 3
Rozpuszczoną żelatynę połącz z octem winnym oraz winem i pozostałym bulionem. Wlej na dno salaterki i wstaw na 2 minuty do zamrażalnika.
Krok 4
Po wyjęciu ułóż na niej ściśle obok siebie winogrona, zalej galaretą i odłóż do stężenia.
Krok 5
W tym czasie pokrój mięso w drobną kostkę, rozłóż je na stężonej warstwie galarety.
Krok 6
Zalej pozostałą porcją i odstaw do całkowitego stężenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej