Kurczęta po kawalersku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczęta po kawalersku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

4 łyżki

400 gramów

150 gramów

50 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kurczęta, odetnij szyję i skrzydła. Przekrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Natrzyj przyprawami, polej sokiem i pozostaw w chłodnym miejscu na godzinę.

Krok 3

Po godzinie polej masłem, zarumień z obydwu stron, skrop wodą i duś do miękkości pod przykryciem.

Krok 4

Umyj i wypestkuj brzoskwinie, zmiel na drobne cząstki wraz z papryką i dodaj do kurcząt pod koniec duszenia.

Krok 5

Ułóż kurczęta na półmisku, a do pozostałego sosu dodaj rum i polej nim mięso. Podawaj z ryżem i zieloną sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej