Kurczęta po kawalersku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczęta po kawalersku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

4 łyżki

400 gramów

150 gramów

50 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kurczęta, odetnij szyję i skrzydła. Przekrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Natrzyj przyprawami, polej sokiem i pozostaw w chłodnym miejscu na godzinę.

Krok 3

Po godzinie polej masłem, zarumień z obydwu stron, skrop wodą i duś do miękkości pod przykryciem.

Krok 4

Umyj i wypestkuj brzoskwinie, zmiel na drobne cząstki wraz z papryką i dodaj do kurcząt pod koniec duszenia.

Krok 5

Ułóż kurczęta na półmisku, a do pozostałego sosu dodaj rum i polej nim mięso. Podawaj z ryżem i zieloną sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pikantny sos bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej