Kurczęta po kawalersku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczęta po kawalersku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

4 łyżki

400 gramów

150 gramów

50 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kurczęta, odetnij szyję i skrzydła. Przekrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Natrzyj przyprawami, polej sokiem i pozostaw w chłodnym miejscu na godzinę.

Krok 3

Po godzinie polej masłem, zarumień z obydwu stron, skrop wodą i duś do miękkości pod przykryciem.

Krok 4

Umyj i wypestkuj brzoskwinie, zmiel na drobne cząstki wraz z papryką i dodaj do kurcząt pod koniec duszenia.

Krok 5

Ułóż kurczęta na półmisku, a do pozostałego sosu dodaj rum i polej nim mięso. Podawaj z ryżem i zieloną sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej