Kurczęta po kawalersku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczęta po kawalersku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

4 łyżki

400 gramów

150 gramów

50 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kurczęta, odetnij szyję i skrzydła. Przekrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Natrzyj przyprawami, polej sokiem i pozostaw w chłodnym miejscu na godzinę.

Krok 3

Po godzinie polej masłem, zarumień z obydwu stron, skrop wodą i duś do miękkości pod przykryciem.

Krok 4

Umyj i wypestkuj brzoskwinie, zmiel na drobne cząstki wraz z papryką i dodaj do kurcząt pod koniec duszenia.

Krok 5

Ułóż kurczęta na półmisku, a do pozostałego sosu dodaj rum i polej nim mięso. Podawaj z ryżem i zieloną sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczęta po kawalersku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kremowa zupa czosnkowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej