
Składniki
6 szklanek
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso od szynki umyć , oczyścić z błonek. Ułożyć w garnku i zalać 4 szklankami wody. Dodać kostkę bulionową. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować na małym nie przerywając ,, bulgotania" ( ma się gotować tak jak rosół ).Wyjąć mięso i odstawić by odpoczęło *. Pokroić na 4 porcje. W tym czasie zmieszać Sos borowikowy z 1 szklanką zimnej wody. Wlać do garnuszka . Dodać masło i zagotować. Dolać śmietankę i gotować na bardzo małym gazie kilka minut. Mięso polewać sosem i posypywać odrobiną świeżo zmielonego kolorowego pieprzu . Ja podałam z drobną kaszą jęczmienną ugotowaną na sypko.
Krok 2
* wywar z gotowania mięsa można ( a w zasadzie trzeba ) użyć na zupę .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej