Ryba zapiekana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba zapiekana

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

1.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę podziel na porcje i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Włóż do wysmarowanej tłuszczem formy do zapiekanek.

Krok 3

Śmietaną połącz z Fixem Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr, musztardą i curry.

Krok 4

Polej Fixem rybę i zapiekaj w nagrzanym do 200 st C piekarniku ok 25 min. pod koniec pieczenia oprósz rybę bułką tartą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba zapiekana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Grzyby duszone w śmietanie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej