Ryba zapiekana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba zapiekana

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

1.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę podziel na porcje i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Włóż do wysmarowanej tłuszczem formy do zapiekanek.

Krok 3

Śmietaną połącz z Fixem Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr, musztardą i curry.

Krok 4

Polej Fixem rybę i zapiekaj w nagrzanym do 200 st C piekarniku ok 25 min. pod koniec pieczenia oprósz rybę bułką tartą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba zapiekana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej