Llonguets - katalońskie bułki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Llonguets - katalońskie bułki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

10 gramów

0.5 kilograma

null

5 gramów

null

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj wszystkie składniki zaczynu, by powstała jednolita masa. Przykryj ściereczką i odstaw do lodówki na 24 godziny.

Krok 2

Następnego dnia dodaj wszystkie składniki ciasta właściwego do wyrośniętego zaczynu i wyrabiaj ciasto najlepiej robotem kuchennym przez około 10 minut.

Krok 3

Przełóż ciasto na blat, uformuj bardzo duży prostokąt i złóż w wałek.

Krok 4

Pokrój ciasto na 10 części, ułóż płasko na blaszce stroną cięcia, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 1 - 1,5 godziny.

Krok 5

Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Llonguets - katalońskie bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Llonguets - katalońskie bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Llonguets - katalońskie bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Llonguets - katalońskie bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Llonguets - katalońskie bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Llonguets - katalońskie bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Llonguets - katalońskie bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Llonguets - katalońskie bułki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pierś w paski z warzywami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej