Llonguets - katalońskie bułki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Llonguets - katalońskie bułki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

10 gramów

0.5 kilograma

null

5 gramów

null

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj wszystkie składniki zaczynu, by powstała jednolita masa. Przykryj ściereczką i odstaw do lodówki na 24 godziny.

Krok 2

Następnego dnia dodaj wszystkie składniki ciasta właściwego do wyrośniętego zaczynu i wyrabiaj ciasto najlepiej robotem kuchennym przez około 10 minut.

Krok 3

Przełóż ciasto na blat, uformuj bardzo duży prostokąt i złóż w wałek.

Krok 4

Pokrój ciasto na 10 części, ułóż płasko na blaszce stroną cięcia, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 1 - 1,5 godziny.

Krok 5

Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Llonguets - katalońskie bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Llonguets - katalońskie bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Llonguets - katalońskie bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Llonguets - katalońskie bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Llonguets - katalońskie bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Llonguets - katalońskie bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Llonguets - katalońskie bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Llonguets - katalońskie bułki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
23 osoby oglądają przepis:
Kanapki z pastą jajeczną
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej