Ciasteczka czekoladowo- kokosowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka czekoladowo- kokosowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

2 sztuki

20 dekagramów

30 dekagramów

1 łyżka

1 gram

20 dekagramów

10 sztuk

6 łyżek

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek do miski wsypać mąkę i łyżkę proszku do pieczenia, wymieszać i potem dodać do tego jajka, cukier i jedno opakowanie cukru waniliowego. Wymieszać wszystko i potem wyłożyć ciasto na umyty i posypany mąką stół. Dodać zimny tłuszcz i wymieszać, a następnie pokroić ciasto. Wyrobić i włożyć do lodówki na pół godziny. W między czasie zrobimy polewę zaczynając od rozpuszczenia tłuszczu na rondlu. Do rozgrzanego tłuszczu dodajemy 5 łyżeczek wody, opakowanie cukru waniliowego, wiórki kokosowe, orzechy i cukier. Wszystko wymieszać, a potem odłożyć aby polewa ostygła.

Krok 2

Następnie po 30 minutach wyciągamy ciasto z lodówki i rozwałkujemy, rozkładamy je na blasze wcześniej wysmarowanej margaryną. Ciasto musi być dobrze rozprowadzone na blasze i nakłute widelcem. Potem smarujemy je marmoladą i masą, wkładamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut o temperaturze 200 stopni Celsjusza. W między czasie rozpuszczamy czekoladę. Na koniec wyciągamy ciasto kroimy na trójkąty i maczamy w rozpuszczonej czekoladzie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka czekoladowo- kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka czekoladowo- kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka czekoladowo- kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka czekoladowo- kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka czekoladowo- kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka czekoladowo- kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka czekoladowo- kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka czekoladowo- kokosowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Flammkuchen
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej