
Składniki
null
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rzeżuchę i pietruszkę posiekaj.
Krok 2
Ubij białka, po czym dodaj łyżkę musztardy.
Krok 3
Powoli dodawaj olej, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 4
Dodaj sok z cytryny, przyprawy oraz pszenice. Wymieszaj z zieleniną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej