Majonez z kiełkami pszenicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Majonez z kiełkami pszenicy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzeżuchę i pietruszkę posiekaj.

Krok 2

Ubij białka, po czym dodaj łyżkę musztardy.

Krok 3

Powoli dodawaj olej, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

Krok 4

Dodaj sok z cytryny, przyprawy oraz pszenice. Wymieszaj z zieleniną.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Majonez z kiełkami pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Majonez z kiełkami pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Majonez z kiełkami pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Majonez z kiełkami pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Majonez z kiełkami pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Majonez z kiełkami pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Majonez z kiełkami pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Majonez z kiełkami pszenicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bogracz z pieczarką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej