Majonez z kiełkami pszenicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Majonez z kiełkami pszenicy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzeżuchę i pietruszkę posiekaj.

Krok 2

Ubij białka, po czym dodaj łyżkę musztardy.

Krok 3

Powoli dodawaj olej, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

Krok 4

Dodaj sok z cytryny, przyprawy oraz pszenice. Wymieszaj z zieleniną.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Majonez z kiełkami pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Majonez z kiełkami pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Majonez z kiełkami pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Majonez z kiełkami pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Majonez z kiełkami pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Majonez z kiełkami pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Majonez z kiełkami pszenicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Majonez z kiełkami pszenicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej