Makaron na słodko z wiśniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron na słodko z wiśniami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

100 gramów

1 sztuka

200 mililitrów

1 gram

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wydrylowane wiśnie posyp cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym i poczekaj do momentu, gdy puszczą sok.

Krok 2

W tym czasie ugotuj makaron zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Po odcedzeniu makaronu, wymieszaj go z masłem.

Krok 3

Kiedy wiśnie puszczą sok, dodaj go do ubitej śmietany.

Krok 4

Na talerze nałóż makaron, posyp go rozkruszonym serem i cukrem. Następnie połóż wiśnie, a całość polej śmietaną. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron na słodko z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron na słodko z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron na słodko z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron na słodko z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron na słodko z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron na słodko z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron na słodko z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron na słodko z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej