Makaron na słodko z wiśniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron na słodko z wiśniami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

100 gramów

1 sztuka

200 mililitrów

1 gram

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wydrylowane wiśnie posyp cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym i poczekaj do momentu, gdy puszczą sok.

Krok 2

W tym czasie ugotuj makaron zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Po odcedzeniu makaronu, wymieszaj go z masłem.

Krok 3

Kiedy wiśnie puszczą sok, dodaj go do ubitej śmietany.

Krok 4

Na talerze nałóż makaron, posyp go rozkruszonym serem i cukrem. Następnie połóż wiśnie, a całość polej śmietaną. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron na słodko z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron na słodko z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron na słodko z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron na słodko z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron na słodko z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron na słodko z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron na słodko z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron na słodko z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej