Makaron na słodko z wiśniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron na słodko z wiśniami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

100 gramów

1 sztuka

200 mililitrów

1 gram

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wydrylowane wiśnie posyp cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym i poczekaj do momentu, gdy puszczą sok.

Krok 2

W tym czasie ugotuj makaron zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Po odcedzeniu makaronu, wymieszaj go z masłem.

Krok 3

Kiedy wiśnie puszczą sok, dodaj go do ubitej śmietany.

Krok 4

Na talerze nałóż makaron, posyp go rozkruszonym serem i cukrem. Następnie połóż wiśnie, a całość polej śmietaną. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron na słodko z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron na słodko z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron na słodko z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron na słodko z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron na słodko z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron na słodko z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron na słodko z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron na słodko z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dolma
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej