
Składniki
250 gramów
100 gramów
1 sztuka
200 mililitrów
1 gram
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wydrylowane wiśnie posyp cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym i poczekaj do momentu, gdy puszczą sok.
Krok 2
W tym czasie ugotuj makaron zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Po odcedzeniu makaronu, wymieszaj go z masłem.
Krok 3
Kiedy wiśnie puszczą sok, dodaj go do ubitej śmietany.
Krok 4
Na talerze nałóż makaron, posyp go rozkruszonym serem i cukrem. Następnie połóż wiśnie, a całość polej śmietaną. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej