Makaron z fasoli mung z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Makaron z fasoli mung z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżeczki

0.25 szklanki

1 sztuka

4 plastry

2 łyżeczki

1 łyżka

1 szczypta

150 mililitrów

24 sztuki

175 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuj przez minutę we wrzątku. Odcedź i opłucz w zimnej wodzie.

Krok 2

Czosnek zmiażdż. W woku rozgrzej olej, wrzuć czosnek i imbir. Smaż przez 30 sekund.

Krok 3

Dodaj krewetki i smaż przez 2 minuty. Wyjmij je łyżką cedzakową i odstaw w ciepłe miejsce.

Krok 4

Papryki pokrój w plastry, cebulę posiekaj i wrzuć do woka. Smaż przez 2 minuty.

Krok 5

Dodaj sos sojowy, sok z pomarańczy, ocet, cukier i bulion. Krewetki wrzuć ponownie do woka i smaż przez 10 minut.

Krok 6

Mąkę kukurydzianą wymieszaj z 2 łyżeczkami wody. Dodaj do krewetek, zagotuj, dodaj makaron i gotuj jeszcze przez 2 minuty. Udekoruj plasterkami pomarańczy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z fasoli mung z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z fasoli mung z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z fasoli mung z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z fasoli mung z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z fasoli mung z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z fasoli mung z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z fasoli mung z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej