
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżeczki
0.25 szklanki
1 sztuka
4 plastry
2 łyżeczki
1 łyżka
1 szczypta
150 mililitrów
24 sztuki
175 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotuj przez minutę we wrzątku. Odcedź i opłucz w zimnej wodzie.
Krok 2
Czosnek zmiażdż. W woku rozgrzej olej, wrzuć czosnek i imbir. Smaż przez 30 sekund.
Krok 3
Dodaj krewetki i smaż przez 2 minuty. Wyjmij je łyżką cedzakową i odstaw w ciepłe miejsce.
Krok 4
Papryki pokrój w plastry, cebulę posiekaj i wrzuć do woka. Smaż przez 2 minuty.
Krok 5
Dodaj sos sojowy, sok z pomarańczy, ocet, cukier i bulion. Krewetki wrzuć ponownie do woka i smaż przez 10 minut.
Krok 6
Mąkę kukurydzianą wymieszaj z 2 łyżeczkami wody. Dodaj do krewetek, zagotuj, dodaj makaron i gotuj jeszcze przez 2 minuty. Udekoruj plasterkami pomarańczy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej





























