Makaronowe placki z bananem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowe placki z bananem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

null

6 łyżek

1 opakowanie

2 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na miękko w osolonej wodzie. Po ugotowaniu makaron przemyj i osącz.

Krok 2

Następnie wymieszaj go z jajkami i cukrem waniliowym.

Krok 3

Na patelni rozgrzej masło i olej.

Krok 4

Na rozgrzany tłuszcz nakładaj uformowane placuszki, które wykonasz łatwo za pomocą widelca i łyżki. Smaż na złoty kolor.

Krok 5

Banany obierz, pokrój na plasterki, również usmaż na złoty kolor, a następnie oprósz delikatnie cynamonem. Podawaj je do ciepłych placuszków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowe placki z bananem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowe placki z bananem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowe placki z bananem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowe placki z bananem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowe placki z bananem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowe placki z bananem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowe placki z bananem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowe placki z bananem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuściana
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej