
Składniki
3 łyżki
2 sztuki
null
6 łyżek
1 opakowanie
2 sztuki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na miękko w osolonej wodzie. Po ugotowaniu makaron przemyj i osącz.
Krok 2
Następnie wymieszaj go z jajkami i cukrem waniliowym.
Krok 3
Na patelni rozgrzej masło i olej.
Krok 4
Na rozgrzany tłuszcz nakładaj uformowane placuszki, które wykonasz łatwo za pomocą widelca i łyżki. Smaż na złoty kolor.
Krok 5
Banany obierz, pokrój na plasterki, również usmaż na złoty kolor, a następnie oprósz delikatnie cynamonem. Podawaj je do ciepłych placuszków.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej