
Składniki
3 łyżki
2 sztuki
null
6 łyżek
1 opakowanie
2 sztuki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na miękko w osolonej wodzie. Po ugotowaniu makaron przemyj i osącz.
Krok 2
Następnie wymieszaj go z jajkami i cukrem waniliowym.
Krok 3
Na patelni rozgrzej masło i olej.
Krok 4
Na rozgrzany tłuszcz nakładaj uformowane placuszki, które wykonasz łatwo za pomocą widelca i łyżki. Smaż na złoty kolor.
Krok 5
Banany obierz, pokrój na plasterki, również usmaż na złoty kolor, a następnie oprósz delikatnie cynamonem. Podawaj je do ciepłych placuszków.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej