Makaronowe placki z bananem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowe placki z bananem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

null

6 łyżek

1 opakowanie

2 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na miękko w osolonej wodzie. Po ugotowaniu makaron przemyj i osącz.

Krok 2

Następnie wymieszaj go z jajkami i cukrem waniliowym.

Krok 3

Na patelni rozgrzej masło i olej.

Krok 4

Na rozgrzany tłuszcz nakładaj uformowane placuszki, które wykonasz łatwo za pomocą widelca i łyżki. Smaż na złoty kolor.

Krok 5

Banany obierz, pokrój na plasterki, również usmaż na złoty kolor, a następnie oprósz delikatnie cynamonem. Podawaj je do ciepłych placuszków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowe placki z bananem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowe placki z bananem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowe placki z bananem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowe placki z bananem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowe placki z bananem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowe placki z bananem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowe placki z bananem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowe placki z bananem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej