Makaronowe placki z bananem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowe placki z bananem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

null

6 łyżek

1 opakowanie

2 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na miękko w osolonej wodzie. Po ugotowaniu makaron przemyj i osącz.

Krok 2

Następnie wymieszaj go z jajkami i cukrem waniliowym.

Krok 3

Na patelni rozgrzej masło i olej.

Krok 4

Na rozgrzany tłuszcz nakładaj uformowane placuszki, które wykonasz łatwo za pomocą widelca i łyżki. Smaż na złoty kolor.

Krok 5

Banany obierz, pokrój na plasterki, również usmaż na złoty kolor, a następnie oprósz delikatnie cynamonem. Podawaj je do ciepłych placuszków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowe placki z bananem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowe placki z bananem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowe placki z bananem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowe placki z bananem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowe placki z bananem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowe placki z bananem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowe placki z bananem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowe placki z bananem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej