Koreczki z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koreczki z indyka

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 szczypty

2 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

10 dekagramów

1 kilogram

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój na grubą kostkę. Jajka umyj i wbij do miseczki. Roztrzep, dodaj sól i pieprz. W drugiej miseczce wymieszaj bułkę tartą z wiórkami kokosowymi. Kawałki indyka maczaj najpierw w jajku, potem w bułce tartej połączonej z wiórkami.

Krok 2

Panierowanego indyka smaż na oleju, aż uzyska złoty kolor. Następnie układaj go na papierowym ręczniku, aby osączyć z nadmiaru tłuszczu.

Krok 3

Wykałaczki posmaruj olejem. Na każdą nadziewaj po kawałku indyka, kukurydzy oraz marynowanej papryki .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koreczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej