Koreczki z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koreczki z indyka

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 szczypty

2 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

10 dekagramów

1 kilogram

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój na grubą kostkę. Jajka umyj i wbij do miseczki. Roztrzep, dodaj sól i pieprz. W drugiej miseczce wymieszaj bułkę tartą z wiórkami kokosowymi. Kawałki indyka maczaj najpierw w jajku, potem w bułce tartej połączonej z wiórkami.

Krok 2

Panierowanego indyka smaż na oleju, aż uzyska złoty kolor. Następnie układaj go na papierowym ręczniku, aby osączyć z nadmiaru tłuszczu.

Krok 3

Wykałaczki posmaruj olejem. Na każdą nadziewaj po kawałku indyka, kukurydzy oraz marynowanej papryki .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koreczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Escudella
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej