Koreczki z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koreczki z indyka

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 szczypty

2 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

10 dekagramów

1 kilogram

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój na grubą kostkę. Jajka umyj i wbij do miseczki. Roztrzep, dodaj sól i pieprz. W drugiej miseczce wymieszaj bułkę tartą z wiórkami kokosowymi. Kawałki indyka maczaj najpierw w jajku, potem w bułce tartej połączonej z wiórkami.

Krok 2

Panierowanego indyka smaż na oleju, aż uzyska złoty kolor. Następnie układaj go na papierowym ręczniku, aby osączyć z nadmiaru tłuszczu.

Krok 3

Wykałaczki posmaruj olejem. Na każdą nadziewaj po kawałku indyka, kukurydzy oraz marynowanej papryki .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koreczki z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej