Składniki
3 łyżki
2 szczypty
2 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
10 dekagramów
1 kilogram
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój na grubą kostkę. Jajka umyj i wbij do miseczki. Roztrzep, dodaj sól i pieprz. W drugiej miseczce wymieszaj bułkę tartą z wiórkami kokosowymi. Kawałki indyka maczaj najpierw w jajku, potem w bułce tartej połączonej z wiórkami.
Krok 2
Panierowanego indyka smaż na oleju, aż uzyska złoty kolor. Następnie układaj go na papierowym ręczniku, aby osączyć z nadmiaru tłuszczu.
Krok 3
Wykałaczki posmaruj olejem. Na każdą nadziewaj po kawałku indyka, kukurydzy oraz marynowanej papryki .
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej