Maślankowe ciasto z jagodami i kruszonką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Maślankowe ciasto z jagodami i kruszonką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

0.75 szklanki

2 łyżeczki

0.5 szklanki

0.75 szklanki

4 sztuki

3 łyżeczki

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsypać mąkę, cukier. Dodać olej, jajka, aromat. Proszek do pieczenia wymieszać z maślanką i chwilkę odczekać aż maślanka wyraźnie zacznie rosnąć.

Krok 2

Wtedy dodać do składników w misce. Całość wymieszać łyżką do połączenia się składników.

Krok 3

Ciasto wylać do foremki o wymiarach 20x30 cm.

Krok 4

Na wierzch ciasta wysypać jagody, a na to posypać kruszonkę.

Krok 5

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok. 50-60 minut.

Krok 6

15 minut przed końcem pieczenia zwiększamy temp.do 180 stopni. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Maślankowe ciasto z jagodami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Maślankowe ciasto z jagodami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Maślankowe ciasto z jagodami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Maślankowe ciasto z jagodami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Maślankowe ciasto z jagodami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Maślankowe ciasto z jagodami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Maślankowe ciasto z jagodami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej