Meksykański kebab przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykański kebab

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

16 sztuk

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

500 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostki o wielkości 2x2cm. Pieczarki obierz.

Krok 2

Oba składniki wrzuć do miski, dodaj olej oraz wszystkie przyprawy z wyjątkiem liści laurowych.

Krok 3

Dokładnie wymieszaj, by mięso pokryło się marynatą. Miskę przykry i wstaw na noc do lodówki.

Krok 4

Następnego dnia cebule pokrój w ósemki.

Krok 5

Mięso i pieczarki wyjmij z marynaty i nabij na przemian z cebulą, i listkami laurowymi na szpikulce.

Krok 6

Kebaby piecz na grillu lub w piekarniku około 15-20 minut. W czasie pieczenia potrawę smaruj pozostała marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykański kebab - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej