Meksykański kebab przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykański kebab

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

16 sztuk

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

500 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostki o wielkości 2x2cm. Pieczarki obierz.

Krok 2

Oba składniki wrzuć do miski, dodaj olej oraz wszystkie przyprawy z wyjątkiem liści laurowych.

Krok 3

Dokładnie wymieszaj, by mięso pokryło się marynatą. Miskę przykry i wstaw na noc do lodówki.

Krok 4

Następnego dnia cebule pokrój w ósemki.

Krok 5

Mięso i pieczarki wyjmij z marynaty i nabij na przemian z cebulą, i listkami laurowymi na szpikulce.

Krok 6

Kebaby piecz na grillu lub w piekarniku około 15-20 minut. W czasie pieczenia potrawę smaruj pozostała marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykański kebab - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sernik z kaszy jaglanej
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej