
Składniki
6 łyżek
16 sztuk
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
500 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostki o wielkości 2x2cm. Pieczarki obierz.
Krok 2
Oba składniki wrzuć do miski, dodaj olej oraz wszystkie przyprawy z wyjątkiem liści laurowych.
Krok 3
Dokładnie wymieszaj, by mięso pokryło się marynatą. Miskę przykry i wstaw na noc do lodówki.
Krok 4
Następnego dnia cebule pokrój w ósemki.
Krok 5
Mięso i pieczarki wyjmij z marynaty i nabij na przemian z cebulą, i listkami laurowymi na szpikulce.
Krok 6
Kebaby piecz na grillu lub w piekarniku około 15-20 minut. W czasie pieczenia potrawę smaruj pozostała marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej