
Składniki
6 łyżek
16 sztuk
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
500 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostki o wielkości 2x2cm. Pieczarki obierz.
Krok 2
Oba składniki wrzuć do miski, dodaj olej oraz wszystkie przyprawy z wyjątkiem liści laurowych.
Krok 3
Dokładnie wymieszaj, by mięso pokryło się marynatą. Miskę przykry i wstaw na noc do lodówki.
Krok 4
Następnego dnia cebule pokrój w ósemki.
Krok 5
Mięso i pieczarki wyjmij z marynaty i nabij na przemian z cebulą, i listkami laurowymi na szpikulce.
Krok 6
Kebaby piecz na grillu lub w piekarniku około 15-20 minut. W czasie pieczenia potrawę smaruj pozostała marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej