
Składniki
6 łyżek
16 sztuk
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
500 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostki o wielkości 2x2cm. Pieczarki obierz.
Krok 2
Oba składniki wrzuć do miski, dodaj olej oraz wszystkie przyprawy z wyjątkiem liści laurowych.
Krok 3
Dokładnie wymieszaj, by mięso pokryło się marynatą. Miskę przykry i wstaw na noc do lodówki.
Krok 4
Następnego dnia cebule pokrój w ósemki.
Krok 5
Mięso i pieczarki wyjmij z marynaty i nabij na przemian z cebulą, i listkami laurowymi na szpikulce.
Krok 6
Kebaby piecz na grillu lub w piekarniku około 15-20 minut. W czasie pieczenia potrawę smaruj pozostała marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej