Składniki
0.5 szklanki
2 szklanki
2 szklanki
1 szklanka
4 sztuki
1.5 opakowania
1.5 łyżeczki
1.5 łyżeczki
0.5 szklanki
0.5 sztuki
3.5 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1 WARSTWA !!! Mąkę połączyć z 1 szklanką cukru , olejem , sodą , proszkiem do pieczenia , mlekiem , 2 jajkami i kakaem Wszystko wymieszać mikserem i wlać do wyścielonej formy papierem do pieczenia .
Krok 2
2 Warstwa !!! Kilogram twarogu przełożyć do miski dodać szklankę cukru , budyń waniliowy w proszku potem dodać 2 jajka i roztopioną margarynę , Wszystko wymieszać mikserem i nakładać łyżką na 1 warstwę w blaszce .
Krok 3
PIEC : 180 stopni około 45 minut
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej