Sałata włoska z mozarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata włoska z mozarellą

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

4

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

149 osób wydrukowało

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

1 opakowanie

4 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę i pomidory umyj, osusz. Sałatę porwij na mniejsze kawałki, pomidorki poprzekrawaj na połówki lub ćwiartki.

Krok 2

Przygotuj sos - wsyp zawartość saszetki do małego słoiczka, dolej olej i tyle samo letniej wody. Dodaj 2 łyżeczki drobno posiekanego koperku i wymieszaj dokładnie zakręcając słoiczek i potrząsając nim energicznie.

Krok 3

Sałatę przełóż do miski, w której będziesz podawać. Dorzuć pokrojone pomidory i kulki mozarelli - możesz je dodać w całości albo pokroić na mniejsze kawałki. Dodaj też garść listków koperku. Całość polej sosem i od razu podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata włoska z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata włoska z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata włoska z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata włoska z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata włoska z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata włoska z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata włoska z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata włoska z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z kiełbasą
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej