Sałata włoska z mozarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata włoska z mozarellą

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

4

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

142 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

1 opakowanie

4 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę i pomidory umyj, osusz. Sałatę porwij na mniejsze kawałki, pomidorki poprzekrawaj na połówki lub ćwiartki.

Krok 2

Przygotuj sos - wsyp zawartość saszetki do małego słoiczka, dolej olej i tyle samo letniej wody. Dodaj 2 łyżeczki drobno posiekanego koperku i wymieszaj dokładnie zakręcając słoiczek i potrząsając nim energicznie.

Krok 3

Sałatę przełóż do miski, w której będziesz podawać. Dorzuć pokrojone pomidory i kulki mozarelli - możesz je dodać w całości albo pokroić na mniejsze kawałki. Dodaj też garść listków koperku. Całość polej sosem i od razu podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata włoska z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata włoska z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata włoska z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata włoska z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata włoska z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata włoska z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata włoska z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata włoska z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej