Tortilla śniadaniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla śniadaniowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 plaster

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i szynkę pokrój w drobną kostkę, smaż około 5 minut na maśle. Dodaj pomidory pokrojone w kostkę i smaż jeszcze kilka minut, do czasu aż odparuje sok.

Krok 2

Jajka wbij do głębokiego naczynia. Dodaj do nich rozkruszone mini kostki czosnek oraz pietruszka Knorr. Wymieszaj.

Krok 3

Szczypiorek drobno posiekaj i posyp nim placek. Na wierzchu połóż plaster żółtego sera i dopraw pieprzem.

Krok 4

Przykryj patelnię i smaż na minimalnym ogniu do czasu całkowitego ścięcia się jajek.

1

Opinie o przepisie

  • Paulina Maciejewska

    Paulina Maciejewska , 08.07.2017

    Witam, czy jak dodam mini kostki do jajek to po wymieszaniu mam je wylać na patelnię na pomidory itp.. i następnie posypać szczypiorkiem ? i ile minut mam smażyć pod przykryciem tortille ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej