
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 plaster
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i szynkę pokrój w drobną kostkę, smaż około 5 minut na maśle. Dodaj pomidory pokrojone w kostkę i smaż jeszcze kilka minut, do czasu aż odparuje sok.
Krok 2
Jajka wbij do głębokiego naczynia. Dodaj do nich rozkruszone mini kostki czosnek oraz pietruszka Knorr. Wymieszaj.
Krok 3
Szczypiorek drobno posiekaj i posyp nim placek. Na wierzchu połóż plaster żółtego sera i dopraw pieprzem.
Krok 4
Przykryj patelnię i smaż na minimalnym ogniu do czasu całkowitego ścięcia się jajek.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej