Tortilla śniadaniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla śniadaniowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 plaster

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i szynkę pokrój w drobną kostkę, smaż około 5 minut na maśle. Dodaj pomidory pokrojone w kostkę i smaż jeszcze kilka minut, do czasu aż odparuje sok.

Krok 2

Jajka wbij do głębokiego naczynia. Dodaj do nich rozkruszone mini kostki czosnek oraz pietruszka Knorr. Wymieszaj.

Krok 3

Szczypiorek drobno posiekaj i posyp nim placek. Na wierzchu połóż plaster żółtego sera i dopraw pieprzem.

Krok 4

Przykryj patelnię i smaż na minimalnym ogniu do czasu całkowitego ścięcia się jajek.

1

Opinie o przepisie

  • Paulina Maciejewska

    Paulina Maciejewska , 08.07.2017

    Witam, czy jak dodam mini kostki do jajek to po wymieszaniu mam je wylać na patelnię na pomidory itp.. i następnie posypać szczypiorkiem ? i ile minut mam smażyć pod przykryciem tortille ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej