Tortilla śniadaniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla śniadaniowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 plaster

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i szynkę pokrój w drobną kostkę, smaż około 5 minut na maśle. Dodaj pomidory pokrojone w kostkę i smaż jeszcze kilka minut, do czasu aż odparuje sok.

Krok 2

Jajka wbij do głębokiego naczynia. Dodaj do nich rozkruszone mini kostki czosnek oraz pietruszka Knorr. Wymieszaj.

Krok 3

Szczypiorek drobno posiekaj i posyp nim placek. Na wierzchu połóż plaster żółtego sera i dopraw pieprzem.

Krok 4

Przykryj patelnię i smaż na minimalnym ogniu do czasu całkowitego ścięcia się jajek.

1

Opinie o przepisie

  • Paulina Maciejewska

    Paulina Maciejewska , 08.07.2017

    Witam, czy jak dodam mini kostki do jajek to po wymieszaniu mam je wylać na patelnię na pomidory itp.. i następnie posypać szczypiorkiem ? i ile minut mam smażyć pod przykryciem tortille ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla śniadaniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej