
Składniki
4 sztuki
4 plastry
1 pęczek
1 sztuka
0.5 sztuki
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser zetrzyj na tarce o małych otworach.
Krok 2
Szczypiorek, paprykę i pomidora pokrój drobno. Szynkę pokrój w cienkie paski.
Krok 3
Jajka najpierw lekko ubij mikserem – około minuty. Potem połącz to z resztą składników i dobrze wymieszaj. Dodaj trochę soli, pieprzu i przypraw.
Krok 4
Wylej omlet na rozgrzaną patelnię i w trakcie pieczenia obróć go na druga stronę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej