
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżeczki
1 szczypta
1 łyżeczka
4 łyżki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Białka ubijamy na sztywną pianę

Krok 2
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, a następnie wylać mieszankę na rozgrzaną patelnię olejem kokosowym. Smaż z obu stron na rumiano.

Krok 3
Podaj z jogurtem naturalnym i pokrojoną na cząsteczki pomarańczą


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej
Omlet na słodko
Pora na: Śniadanie.
Czy pierwszym posiłkiem w ciągu dnia może być słodki omlet? Oczywiście! To idealny pomysł na pyszne, nowoczesne śniadanie. Wystarczy kilkanaście minut, aby przygotować danie z jajek, płatków owsianych, kakao i cynamonu. Omlety, tak przecież lubiane w polskiej kuchni, możecie zaserwować z dowolnymi dodatkami. W naszym przepisie wykorzystacie jogurt naturalny i pomarańczę. To doskonałe połączenie, które przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom.
Dla kogo?
Omlet na słodko jest propozycją dla osób stosujących wysokobiałkową dietę. Zaspokoi kulinarne oczekiwania każdego, kto lubi słodkie, nowoczesne i lekkie dania.
Wiesz, co jesz!
Omlet dostarczy wam 334,2 kcal energii, 6,3 g błonnika oraz 18,7 g białka.
Czy wiesz, że?
Omlety można podzielić ze względu na sposób ich przygotowania oraz użyte składniki. Najpopularniejszym jest omlet biszkoptowy, inaczej określany jako rzymski, który może być serwowany na słodko lub słono. Znaną wszystkim wersją omletu jest również tortilla hiszpańska, przyrządzana z jajek, ziemniaków i sezonowych dodatków.


































