Omlet na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet na słodko

Autor: Mgr dietetyk Diana Foks

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżeczka

4 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Białka ubijamy na sztywną pianę

Omlet na słodko - Krok 1

Krok 2

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, a następnie wylać mieszankę na rozgrzaną patelnię olejem kokosowym. Smaż z obu stron na rumiano.

Omlet na słodko - Krok 2

Krok 3

Podaj z jogurtem naturalnym i pokrojoną na cząsteczki pomarańczą

Omlet na słodko - Krok 3
Mgr dietetyk Diana Foks

Dobra rada:

Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Omlet na słodkoOmlet na słodko

Pora na: Śniadanie.

Czy pierwszym posiłkiem w ciągu dnia może być słodki omlet? Oczywiście! To idealny pomysł na pyszne, nowoczesne śniadanie. Wystarczy kilkanaście minut, aby przygotować danie z jajek, płatków owsianych, kakao i cynamonu. Omlety, tak przecież lubiane w polskiej kuchni, możecie zaserwować z dowolnymi dodatkami. W naszym przepisie wykorzystacie jogurt naturalny i pomarańczę. To doskonałe połączenie, które przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom.

Dla kogo?

Omlet na słodko jest propozycją dla osób stosujących wysokobiałkową dietę. Zaspokoi kulinarne oczekiwania każdego, kto lubi słodkie, nowoczesne i lekkie dania.

Wiesz, co jesz!

Omlet dostarczy wam 334,2 kcal energii, 6,3 g błonnika oraz 18,7 g białka.

Czy wiesz, że?

Omlety można podzielić ze względu na sposób ich przygotowania oraz użyte składniki. Najpopularniejszym jest omlet biszkoptowy, inaczej określany jako rzymski, który może być serwowany na słodko lub słono. Znaną wszystkim wersją omletu jest również tortilla hiszpańska, przyrządzana z jajek, ziemniaków i sezonowych dodatków.