
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżeczki
1 szczypta
1 łyżeczka
4 łyżki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Białka ubijamy na sztywną pianę

Krok 2
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, a następnie wylać mieszankę na rozgrzaną patelnię olejem kokosowym. Smaż z obu stron na rumiano.

Krok 3
Podaj z jogurtem naturalnym i pokrojoną na cząsteczki pomarańczą


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej
Omlet na słodko
Pora na: Śniadanie.
Czy pierwszym posiłkiem w ciągu dnia może być słodki omlet? Oczywiście! To idealny pomysł na pyszne, nowoczesne śniadanie. Wystarczy kilkanaście minut, aby przygotować danie z jajek, płatków owsianych, kakao i cynamonu. Omlety, tak przecież lubiane w polskiej kuchni, możecie zaserwować z dowolnymi dodatkami. W naszym przepisie wykorzystacie jogurt naturalny i pomarańczę. To doskonałe połączenie, które przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom.
Dla kogo?
Omlet na słodko jest propozycją dla osób stosujących wysokobiałkową dietę. Zaspokoi kulinarne oczekiwania każdego, kto lubi słodkie, nowoczesne i lekkie dania.
Wiesz, co jesz!
Omlet dostarczy wam 334,2 kcal energii, 6,3 g błonnika oraz 18,7 g białka.
Czy wiesz, że?
Omlety można podzielić ze względu na sposób ich przygotowania oraz użyte składniki. Najpopularniejszym jest omlet biszkoptowy, inaczej określany jako rzymski, który może być serwowany na słodko lub słono. Znaną wszystkim wersją omletu jest również tortilla hiszpańska, przyrządzana z jajek, ziemniaków i sezonowych dodatków.