
Składniki
0.5 łyżeczki
1.5 łyżki
6 sztuk
2 łyżeczki
150 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety przemiel w maszynce. Masę wymieszaj z cukrem i solą.
Krok 2
Jaja ubij, dodaj 2 łyżki wody, sos sojowy i wódkę. Wymieszaj z masą rybną.
Krok 3
Masę rybno jajeczną wlej do posmarowanej olejem blaszki na placek i piecz około 20 minut. Upieczony omlet zwiń w rulon. Podawaj na zimno pokrojony w plasterki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej