Omlet rybny pieczony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet rybny pieczony

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

1.5 łyżki

6 sztuk

2 łyżeczki

150 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety przemiel w maszynce. Masę wymieszaj z cukrem i solą.

Krok 2

Jaja ubij, dodaj 2 łyżki wody, sos sojowy i wódkę. Wymieszaj z masą rybną.

Krok 3

Masę rybno jajeczną wlej do posmarowanej olejem blaszki na placek i piecz około 20 minut. Upieczony omlet zwiń w rulon. Podawaj na zimno pokrojony w plasterki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet rybny pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet rybny pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet rybny pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet rybny pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet rybny pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet rybny pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet rybny pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet rybny pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej