
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
200 gramów
1 kilogram
1 łyżeczka
1 szklanka
2 dekagramy
2 sztuki
1 łyżka
5 sztuk
25 szklanek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto : mąkę i proszek do pieczenia posiekaj z margaryną. Drożdże rozpuść z cukrem i solą, wymieszaj ze śmietaną. Wlej do mąki, dodaj żółtka i jajko. Wyrób na gładkie ciasto. Podziel na pół. Rozwałkuj na prostokąty o grubości 0,5 cm.
Krok 2
Nadzienie: białka ubij, dodając pozostałe składniki. Masę podziel na pół.
Krok 3
Rozwałkowane ciasto posmaruj masą. Zwiń w rulony i owiń luźno papierem. Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni C .

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























