Orzechówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzechówka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

2 litry

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy obierz, rozdrobnij i podsusz na słońcu.

Krok 2

Zalej wódką i przechowuj do połowy listopada.

Krok 3

Odcedź i połącz z syropem z cukru i wody. Degustację rozpocznij w marcu.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzechówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzechówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzechówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzechówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzechówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzechówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzechówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzechówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej