Orzechówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzechówka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

2 litry

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy obierz, rozdrobnij i podsusz na słońcu.

Krok 2

Zalej wódką i przechowuj do połowy listopada.

Krok 3

Odcedź i połącz z syropem z cukru i wody. Degustację rozpocznij w marcu.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzechówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzechówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzechówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzechówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzechówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzechówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzechówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzechówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Karp po żydowsku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej