Kluseczki ryżowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluseczki ryżowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgotuj ryż w wodzie.

Krok 2

Następnie ostudź i połącz z serem, jajkami i pietruszką.

Krok 3

Całość wymieszaj, formuj dwoma łyżkami w beczułki i wrzuć na gotującą się zupę szczawiową.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluseczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluseczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluseczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluseczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluseczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluseczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluseczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluseczki ryżowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej